Filosofie

Zomercursus 2021

Ook dit jaar geef ik weer filosofieles aan de Concordia Zomerschool in Utrecht. Vijf dagen lang zullen we ons intensief bezighouden met verschillende denkers uit zowel de westerse filosofie als de oosterse tradities. Elke dag staat een ander thema en een andere denker of stroming centraal. Samen lezen we een kort, beroemd filosofisch fragment en gaan we daarover met elkaar in gesprek. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke verwerking van de lesstof in de vorm van een korte schrijfopdracht.

Het overkoepelende thema van de cursus is de vraag naar het zelf. Bij veel van onze overwegingen denken en praten we voortdurend over ons ‘zelf:’ zelfkennis, zelfontplooiing, zelfexpressie, zelfbescherming – de lijst is eindeloos. Maar wat is dat zelf eigenlijk? Bestaat er überhaupt zoiets als een zelf? En zo ja, hoe verhoudt dat zelf zich dan tot ons lichaam, onze hersenen, onze geest? En wat betekent dat voor hoe we ons-zelf kunnen begrijpen, en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen?

Praktische informatie
Data: maandag 19 t/m vrijdag 23 juli
Cursusprijs: € 235,-
exclusief € 60,- voor de hele week lunch

Voor wie?
Iedereen met interesse in filosofie. Ervaring of achtergrondkennis is geen vereiste.

Opzet van de cursus:
De lessen vinden plaats in de ochtend, van 10.00 tot 13.00u. Om 13.00u kunnen we genieten van een geheel verzorgde lunch. Na de lunch is er tijd om zelfstandig aan de schrijfopdracht te werken.

Aanmelding & vragen:
Mail naar info@peterhuijzer.com of gebruik dit contactformulier

Kijk hier voor het volledige cursusaanbod van de zomerschool of download de flyer.